Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ نشست مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور حجت‌الاسلام افتخاریان، رئیس مرکز قرآن، عترت و نماز نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور صبح امروز در سالن جلسات ایکنا برگزار شد.

در آغاز نشست، حجت‌الاسلام افتخاریان با اشاره به آیات کریمه «فَاسْتَمْسِكْ بِالَّذِي أُوحِيَ إِلَيْكَ إِنَّكَ عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ وَ إِنَّهُ لَذِكْرٌ لَكَ وَلِقَوْمِكَ وَسَوْفَ تُسْأَلُونَ؛ پس به آنچه به سوى تو وحى شده است چنگ در زن كه تو بر راهى راست قرار دارى و به راستى كه [قرآن] براى تو و براى قوم تو [مايه] تذكرى است و به زودى [در مورد آن] پرسيده خواهيد شد»(زخرف/43 و44) عنوان کرد: همین یک آیه تکلیف ما و تمام مسئولان را در قبال قرآن کریم روشن می‎‌کند؛ چراکه آیه می‌فرماید: به زودی درباره قرآن مورد سؤال قرار می‌گیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آیه با آیه 30 سوره فرقان هم‌مضمونی دارد که می‌فرماید: «وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا؛ و پيامبر [خدا] گفت پروردگارا قوم من اين قرآن را رها كردند».

در ادامه نشست، محمدجواد شوشتری به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت و عنوان کرد: بنده از سال 68 مشغول فعالیت دانشگاهی بوده‌ام و هنوز هم با محیط دانشگاه محشورم. برخی دانشجویان صرفا در محیط دانشگاه درس می‌خوانند اما برخی دانشجویان در دانشگاه زندگی می‌کنند. با این شناخت ودرکی که از وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها دارم از تغییر ذائقه‌ و رویکردها در دانشگاه سخن می‌گویم.

وی ادامه داد: ما دو دسته دانشجو داریم؛ دانشجویانی که معتقد به دین و قرآن هستند و دانشجویانی که متأسفانه اعتقادی به این مطالب ندارند؛ البته براساس نتایج نظرسنجی‌هایی که مرکز افکارسنجی دانشجویان ارائه داده است وضعیت اعتقادی در دانشگاه‌ها از سطح عمومی جامعه بالاتر است. با این وجود انجام فعالیت قرآنی در دانشگاه‌ها چندان روان نیست و در این زمینه کم‌توجهی وجود دارد، غیر از آن، موضوع تربیت و تقدم آن بر تعلیم و آموزش، دغدغه دانشگاه‌ها نیست.

رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری برای جذب حداکثری دانشجویان به فعالیت‌های قرآنی گفت: ما از ابتدا در سازمان قرآنی دانشگاهیان بر این نکته تأکید و توجه داشتیم که همه اقشار دانشجویی را در بر بگیریم. بنده تصور می‌کنم توجه به هنر به عنوان یک کالبد برای معرفی معارف قرآن کریم یک ابزار بسیار خوبی است که ما کمتر به آن می‌پردازیم. ما آمادگی داریم جدی‌تر به این بحث بپردازیم.

شوشتری اضافه کرد: ما به بهره‌گیری از انیمیشین، فیلم، تئاتر و ... برای پرداختن به موضوعات قرآنی و حتی دستورات قرآنی نیازمندیم. متأسفانه به فضاهای هنری کم‌‌توجهی شده است. ما مسئولیم راه‌های مختلف جذب دانشجویان به قرآن کریم را کشف کنیم و به کار بگیریم. ما باید راه‌های دستیابی به دل دانشجویان را بیاموزیم. این وظیفه‌ای است که بر عهده ماست.

در ادامه حجت‌الاسلام افتخاریان به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت و عنوان کرد: در جلسه‌ای که سوم مهرماه در وزارت علوم برگزار شد در خصوص مسئله جذب حداکثری دانشجویان و توجه بیش از پیش به مباحث هنری تأکید شد. ما در جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور حدود هفت رشته‌های هنری را گنجانده‌ایم و بیش از 10 درصد شرکت‌کنندگان در جشنواره در رشته‌های هنری رقابت می‌کنند، با این وجود بُعد هنری بُعد مغفولی است.

افتخاریان در ادامه به توسعه فضای همکاری با خبرگزاری ایکنا اشاره کرد و گفت: ظرفیت همکاری شورا با جهاددانشگاهی بیش از این می‌تواند باشد. از جمله مواردی که جای اصلاح و بازنگری دارد موضوع خبرگزاری ایکنا و رسالتی است که این خبرگزاری به عنوان تنها خبرگزاری قرآنی کشور بر عهده دارد. به نظر می‌رسد انتشار خبر‌های دانشگاهی در ایکنا در وضعیت شایسته‌ای قرار ندارد؛ چراکه جانمایی اخبار دانشگاهی ذیل سرویس معارف است و کمتر در معرض دید مخاطب قرار دارد. خبر‌هایی هم که در این بخش منتشر می‌شوند عموما خبر‌های پژوهش‌محور هستند که جذابیت کمتری برای مخاطب دارند. این در حالی است که عنصر اولیه ایکنا در فضای دانشگاهی شکل گرفته است.

رئیس مرکز قرآن، عترت و نماز نهاد رهبری ادامه داد: فعالیت‌‌های فاخری در زمینه فرهنگی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود که کمتر دیده می‌شود. دانشگاه‌ها در خیلی از امور فرهنگ‌ساز هستند و جا دارد خلاقیت‌های دانشگاه‌ها از طریق خبرگزاری ایکنا به جامعه سنتی قرآنی کشور اطلاع‌رسانی شود. اولین انتظار از خبرگزاری ایکنا این است که با انعکاس کار‌های خوب دانشگاهی توطئه دشمن مبنی بر القای اندیشه رویگردانی جوانان از دین و انقلاب را خنثی سازد. از طرفی دانشجو هم نیاز به دیده شدن دارد و با انعکاس کار او در خبرگزاری تشویق می‌شود.

در ادامه نشست، مسئولان قرآن و عترت دانشگاه‌ها به بیان پیشنهادات خود پرداختند. از جمله این پیشنهادات انعکاس بیشتر فعالیت‌های مثبت دانشگاه‌ها و پرهیز از بازتاب حاشیه‌ها و مسائل انتقادی در خبرگزاری ایکنا بود. معرفی مستمر کانون‌های قرآن و عترت فعال در دانشگاه از دیگر پیشنهاداتی بود که از سوی حاضران بیان شد.

در ادامه نشست، محمدجواد شوشتری به جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده در نشست پرداخت و گفت: خبرگزاری ایکنا با نیت انعکاس خبر‌های خاموش در حوزه قرآن آغاز به کار کرد. تفاوت این خبرگزاری با شبکه قرآن سیما در این است که ما در کنار بازتاب کار‌های قرآنی به مسئله سبک زندگی قرآنی هم می‌پردازیم.

در ادامه نشست بررسی دو موضوع در دستور کار قرار گرفت. دستور اول، طرح دانشجو معلم قرآنی و ارائه گزارش توسط نهاد‌های برگزارکننده این طرح بود. دستور دوم بررسی مفاد آیین‌نامه جشنواره قرآن و عترت دانشجویان که در سال جاری برگزار خواهد شد.

گزارش از مصطفی شاکری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا نشست هنر قرآن عترت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: این مسابقات در سه روز و در شکل اردوی تفریحی و رقابتی برای دانش آموزان پسر و دختر به صورت مجزا در حال برگزاری است.

مولوی افزود: حدود ۳۰۰ دانش آموز پسر و ۳۰۰ محصل دختر در این دوره به رقابت می‌پردازند.

او با اشاره به اینکه این مسابقات در قسمت‌های و رشته‌های تحقیقی و آوایی برگزار می‌شود، ادامه داد: رشته‌های آوایی شامل حفظ قرآن کریم، ترتیل، قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی قرآن، اذان و مداحی مخصوص پسران در حال برگزاری است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: رشته‌های پژوهشی نیز شامل تفسیر یا فهم قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام و انشاء نماز است.

مولوی ادامه داد: این دوره از مسابقات به دلیل حضور دانش آموزان در اردوگاه شامل فوق برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی متنوع است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • گشایش بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه+ فیلم
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • ادامه حمایت دانشگاهیان استان از خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا